Hem - Övriga Ryssland

No Address Available

Ryssland

Ryssland är världens till ytan största land och sträcker sig från Finska viken i väster till Stilla havet i öster. Genom att resa till Ryssland kan man uppleva allt från rik kultur, vacker arkitektur och intressant historia till djupa urskogar och orörd natur.

Detta väldiga och fascinerande land vilar på en mycket spännande historia. Kievriket grundades i dagens Ukraina under 800-talet och blev snabbt ett rikt handelscentrum med kontroll över stora delar av västra Ryssland. Efter att mongolerna invaderat Kiev på 1200-talet växte Moskva fram som ett betydande furstendöme. I mitten av 1400-talet frigjorde Ivan III (Ivan den store) furstendömet Moskva från det mongoliska väldet och lade grunden till vad som skulle komma att bli det moderna Ryssland. De följande 500 åren växte det ryska imperiet kraftigt och blev så småningom en stormakt. 

År 1700 anfölls Estland som då tillhörde Sverige av ryska trupper under Peter den stores ledning. År 1703 lät Peter den store börja bygga den nya huvudstaden St Petersburg, trots att staden officiellt fortfarande låg på svensk mark.

Den enväldiga styrningen ledde så småningom till fattigdom och underutveckling varpå revolutionära stämningar började tillta. Under den så kallade oktoberrevolutionen 1917 dödades tsarfamiljen och Ryssland blev efter flera års maktkamp en del av det kommunistiska Sovjetunionen som bildades 1922. Sovjetunionen upplöstes 1991 efter flera år av inre instabilitet. Ryssland har sedan dess genomgått omfattande reformer och är idag en stark kraft inom internationell handel och politik. Tack vare landets storas naturresurser har Ryssland idag blivit ett av världens rikare länder, vilket är tydligt inte minst i städer som Moskva och St Petersburg.

Vi arrangerar resor till de flesta destinationer i Ryssland. Välj mellan färdiga paketresor eller låt oss skräddarsy en resa enligt dina önskemål.

Läs mer om våra resor till St Petersburg och Moskva under länkarna nedan:

Gruppresa - Weekend i St Petersburg

Gruppresa - Visumfri kryssning till St Petersburg

Resa till St Petersburg på egen hand

Gruppresa - Weekend i Moskva

Resa till Moskva på egen hand

Huvudstad: Moskva

Befolkning: 139,4 miljoner

BNP per capita: 15 100 USD

Valuta: Rubel (RUB). Vi rekommenderar att man tar med sig US Dollar eller Euro som växlas till lokal valuta på plats. Det finns gott om växlingskontor och bankomater i större städer.

Visum: EU-medborgare behöver visum till Ryssland.

Visum till Ryssland

Ryssland tillhör inte Schengen. Visum krävs för nordiska medborgare.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan (fylls i elektroniskt http://visa.kdmid.ru)
  • 1 foto i färg (ca 35 x 45 mm)
  • Försäkringsintyg i original

För mer information angående visum vänligen besök följande länk: visum till Ryssland.