Hem - Visum

Visum till Armenien

Från och med den 10 januari 2013 reser medborgare i EU eller Schengenländer utan visum till Armenien. Man kan stanna i landet 180 dagar under en 1-års period.

Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. 

Mer information om visumkrav finns under följande länk: Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Armenia

Visum till Azerbajdzjan

Visum krävs för svenska, norska och finska medborgare. Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan (alla frågor skall besvaras)
  • 2 färgfoton (limmas på ansökan)
  • 1 passkopia

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av konsulatet/gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Krav på foto:

  • 2 färgfoton (ca 35 x 45 mm)
  • skall vara välliknande och av god kvalitet och inte äldre än 6 månader
  • taget rakt framifrån mot en jämn och ljus bakgrund
  • utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas)
Download pdf

Visum till Georgien

EU medborgare behöver ej visum för resa till Georgien.

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Visum till Kina

Visum till Kina krävs för nordiska medborgare.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan
  • 1 färgfoto med vit bakgrund

Pass:
Kontrollera att passet är helt och att det är giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av konsulatet/gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Inbjudan

Inbjudan krävs för dem som söker turistvisum till Kina.

Har du bokat hela resan i Kina genom oss ordnar vi med inbjudan utan kostnad. 

Har du bokat din vistelse i Kina på egen hand men önskar få vår hjälp med visumarrangemang, så behöver du komplettera med ytterligare dokument. Vänligen kontakta oss för mer information eller besök Chinese Visa Appplication Service Center

Är du icke-svensk medborgare bosatt i Sverige måste kompletterande dokument som personbevis, kopia på svensk id-handling och ett intyg från arbetsgivare bifogas med dina visumhandlingar. Det är numera endast möjligt att ordna kinesiskt visum för icke-svenska medborgare som är bosatta i Sverige, så är du t.ex. finsk medborgare bosatt i Finland hänvisas du till kinesiska ambassaden i Helsingfors för att ordna med visum där.

Ladda ned visumansökan till Kina nedan (pdf-dokument): 

Download pdf

Visum till Kirgizistan

Svenska medborgare behöver ej visum för resa till Kirgizistan och kan stanna visumfritt i landet i upp till 60 dagar. 

Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan (alla frågor skall besvaras)
  • 1 foto (häftas på ansökan)

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 90 dagar efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av konsulatet/gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Krav på foto:

  • 1 foto (ca 35 x 45 mm)
  • skall vara välliknande och av god kvalitet och inte äldre än 6 månader
  • taget rakt framifrån mot en jämn och ljus bakgrund
  • utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas)
  • såväl svartvita som färgfoton godkänns av ambassaden
Download pdf

Visum till Moldavien

EU-medborgare behöver inte visum till Moldavien.

Aktuell information finns på Moldaviska utrikesministeriets hemsida.

Visum till Mongoliet

2015:

EU medborgare behöver ej visum för resa till Mongoliet och kan stanna visumfritt i landet i mindre än 30 dagar (gäller från den 25 juni 2014 till 31 december 2015).

2016:

OBS! Från 1 januari 2016 behöver nordiska medborgare inresevisum till Mongoliet. Den preliminära kostanden är ca 850 kr per visum. 

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Mer information om de nya reglerna finns under följande länk: Embassy of Mongolian in Sweden

Download pdf

Visum till Ryssland

Pris: 895 kr/person (visumavgiften ingår i paketresan i samarbete med Viking Line)

Sök och boka hotell online

Visum krävs för nordiska medborgare. Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan (fylls i elektroniskt http://visa.kdmid.ru)
  • 1 foto i färg
  • Försäkringsintyg 

Elektronisk visumansökan: för att fylla i viseringsansökan elektroniskt, vänligen besök det ryska utrikesdepartementets hemsida, som har följande webbadress: http://visa.kdmid.ru. Glöm inte att skriva ut och signera den ifyllda visumansökan, samt att bifoga den till de övriga dokumenten.

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder och anser dessa vara ogiltiga.

Krav på foto:

  • 1 foto i färg (ca 35 x 45 mm)
  • skall vara välliknande och av god kvalitet (taget i en fotoautomat/fotoateljé) och inte äldre än 6 månader
  • utan glasögon 
  • taget rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund
  • utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas) och utan glasögon
  • fotot ska klistras fast på ansökan

Försäkringsintyg avseende hemförsäkring (s.k. Rysslandsintyg, kopior godkänns) beställs från försäkringsbolaget (det är inget som man vanligtvis har hemma).  Intyget ska vara skrivet på engelska och namn på den försäkrade samt försäkringsperiod (fr.o.m. - t.o.m. datum) framgå. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. 

Visumhandlingarna som inte uppfyller dessa krav accepteras ej och medför därför att handläggningstiden förlängs.

Konsulära avdelningen äger rätten att bjuda in en sökande för en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dennes ryska kontakter, partner och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingsperioden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker.


Visum till Ukraina

EU medborgare behöver ej visum för resa till Ukraina och kan stanna visumfritt i landet i upp till 90 dagar.

 

Pass:

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

 

Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Visum till Uzbekistan

Visum till Uzbekistan krävs för nordiska medborgare.

Kontakta oss för vidare information.

Visum till Vitryssland

Det är inte möjligt att ansöka om visum till Vitryssland i Sverige för tillfället. Visum kan ordnas på flygplatsen i Minsk. Vi hjälper till med inbjudan samt andra dokument som krävs vid bokning av hotell i Vitryssland genom oss. Kontakta oss för mer information.

Övriga handlingar som krävs för visum till Vitryssland:

  • Pass i original. Passet ska vara giltigt minst 90 dagar efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor
  • Ifylld visumansökan på engelska
  • 1 foto (35 x 40 mm). Fotot ska vara nytaget, välliknande och av god kvalitet

Download pdf