Skip to main content

Flyg MiG i Ryssland

Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Flyg MiG i Ryssland

Att flyga stridsflygplan är få förunnat, men något som många drömmer om.

Vi är glada över att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga – att flyga MiG-29 i Ryssland.

MiG-29 är ett av världens mest namnkunniga jaktflygplan och känt för sin utmärkta manövrerbarhet och snabbhet. Den ryska militärflygplatsen i Nizhny Novgorod är den enda platsen i världen där privatpersoner har möjlighet att provflyga stridsflygplan av denna kaliber.

Tre typer av flygningar erbjuds:

Aerobaticflygning i ca 25 minuter - fr. 125 000 SEK
Tillsammans med den erfarne piloten utforskar du MiG-29s otroliga kapacitet genom att utföra hisnande manövrar och att flyga betydligt snabbare än ljudets hastighet. Denna MIG-29 har dubbelkommando som ger möjlighet för båda piloterna att styra.

Aerobaticflygning i ca 40 minuter - fr. 145 000 SEK
Tillsammans med den erfarne piloten utforskar du MiG-29s otroliga kapacitet genom att utföra hisnande manövrar och att flyga betydligt snabbare än ljudets hastighet. Denna MIG-29 har dubbelkommando som ger möjlighet för båda piloterna att styra.

På gränsen till rymden (cirka 40 minuter) - fr. 175 000 SEK
Denna flygning tar dig till en höjd av drygt 20 km över havet, där du bjuds på en unik upplevelse tidigare förbehållen astronauter och stridspiloter. Att betrakta jorden från denna höjd gör att man ser jordens klotform, samtidigt som man ser rymden som man aldrig sett den tidigare. På denna höjd får du dessutom uppleva en hastighet på mer än 2500 km/h (Mach 2,5). 

Efter 5 minuter på maxhöjden går planet gradvis ned till en höjd av mellan 5 och 6 km där piloten bjuder dig på hisnande manövrar. 

Priser inkluderar:

 • Alla förberedelser, läkarkontroller och utrustning
 • Skatter och avgifter
 • Tillstånd för att komma in på Sokol-flygbas
 • Lokal tolk
 • Transfer från hotellet till flygbasen t/r
 • Besök på ”Sokol Plant Aviation Museum”
 • Vald MiG-29 flygning
 • Personligt certifikat med alla flygparametrar
 • Försäkring under hela flygdagen

Tilläggstjänster:

 • Professionella bilder och video av hela besöket och flygningen (obligatoriskt fr.o.m. 01.06.2016)
 • Ytterligare hjälmkamera (obligatoriskt fr.o.m. 01.06.2016)
 • Personlig Flight Suit med ditt namn 

Oavsett den typ av flygning du valt börjar dagen med upphämtning vid hotellet. Efter en kortare biltur kommer du till flygfältet där du plockas upp av en militärtransport (endast fordon från flygbasen får köra inom det militära området). Väl framme träffar du piloten för att diskutera och eventuellt anpassa flygturen. När detta är gjort kontrolleras din hälsa, varefter det är det dags att ge sig ut till flygfältet. En utförlig genomgång hålls på plats vid planet och sedan ger ni er iväg. 

Inför flygningen ges du möjlighet att beställa bilder och en videofilm som dokumenterar din flygning, samt inhandla personliga souvenirer såsom din egen pilotdräkt.

Tillstånd
Ett specialtillstånd krävs för flygningen, som man måste ansöka om så tidigt som möjligt men senast 70 dagar före flygningens genomförande. Av detta skäl bör resan bokas senast 2,5 månader innan, men helst tidigare, så att man reserverar det datum för flygningen, som man är intresserad av. 

Varför är MIG-29 flygningar så dyra?
Priset beror på bränslepriset, från 3 till 5 ton används för en flygning samt för att kunna utföra din flygning behövs ca 120 anställda (säkerhet, navigation, läkare, brandmän, teknisk personal, pilot, särskilda laboratorier etc). 

Flyger jag själv? 
Du flyger med en pilot.

Behöver jag visum till Ryssland? 
Ja, man måste ordna visumet i förväg, senast 3 veckor innan avresan. Mer information: Visum till Ryssland

Hur lång tid tar hela resan inkl. flygning?
Oftast behöver man 3-4 dagar i Ryssland för denna resa.

Kan man ta med en åskådare? 
Ja, det går bra att ta med en åskådare.

Vi hjälper även till med resa till Nizhny Novgorod, hotell samt visum. Vänligen meddela datum för din planerad resa, antal personer, avreseort och övriga önskemål så återkommer vi med en offert.


Östresor förbehåller sig rätten till ändringar.

Sök resa

Visum

Utförliga visuminstruktioner anpassade till resan skickas i samband med bokning.

Informationen nedan gäller för nordiska medborgare om inget annat anges. Vänligen kontakta oss angående föreskrifter och regler för icke-nordiska medborgare.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

 • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
 • Ifylld visumansökan (fylls i elektroniskt http://visa.kdmid.ru)
 • 1 foto i färg
 • Försäkringsintyg 

 

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder och anser dessa vara ogiltiga.

Krav på foto:

 • 1 foto i färg (ca 35 x 45 mm)
 • skall vara välliknande och av god kvalitet (taget i en fotoautomat/fotoateljé) och inte äldre än 6 månader
 • utan glasögon 
 • taget rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund
 • utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas) 
 • fotot ska klistras fast på ansökan

 

Försäkringsintyg avseende hemförsäkring (s.k. Rysslandsintyg, kopior godkänns) beställs från försäkringsbolaget (det är inget som man vanligtvis har hemma).  Intyget ska vara skrivet på engelska och namn på den försäkrade samt försäkringsperiod (fr.o.m. - t.o.m. datum) framgå. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. 

Visumhandlingarna som inte uppfyller dessa krav accepteras ej och medför därför att handläggningstiden förlängs. Konsulära avdelningen äger rätten att bjuda in en sökande för en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dennes ryska kontakter, partner och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingsperioden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker.