Skip to main content

Gruppresa - Weekend i Moskva

Status:
Bokning på förfrågan
Gruppresa - Weekend i Moskva 

Moskva är Rysslands huvudstad och tillika Europas största stad. I drygt 850 år har staden spelat en central roll i Ryssland och vilar på en mix av stilar från dess olika historiska epoker. Här förenas medeltida ortodoxa kyrkor med de enorma betongbyggnaderna från sovjettiden och dagens imponerande skyskrapor.

Dag 1 – Stockholm – Moskva
Ankomst till Moskva, transfer och incheckning på hotell.

Dag 2 – Stadsrundtur och Kreml
Frukost. 10.00 – 18.00 Vi börjar dagen med en stadsrundtur som ger oss ett första intryck av Moskva. Vi ser de viktigaste gatorna, torgen och sevärdheterna, såsom huvudgatan Tverskaya, Bolsjojteatern, parlamentet, universitetet och Kristus Frälsarens katedral. Vi tar också en promenad på Röda torget där vi beskådar Vasilijkatedralen som reser sig vid torgets södra ände. Vasilijkatedralen symboliserar segern över tatarerna och är för många Moskvas främsta kännetecken.

Efter lunch fortsätter vi dagen med ett besök på Kreml som utgör höjden av den ryska politiska makten och varifrån auktoritära tsarer, kommunistiska diktatorer och demokratiska presidenter regerat över Ryssland. Inne på Kremls område besöker vi Livrustkammaren, med dess enastående samling av kulturhistoriska skatter från olika epoker, samt 3 vackra kyrkor såsom ryska tsarernas kröningskatedral Uspenskijkatedralen, Ärkeängelskatedralen samt Marie bebådelsekatedralen, som var de ryska tsarernas dop- och vigselkyrka. Därefter fritid för enga strövtåg.

Dag 3 – Tretiakovgalleriet och Metro-turné
Frukost. 09.30 – 15.00 På förmiddagen besöker vi Tretiakovgalleriet som inrymmer världens främsta samling av ryska ikoner och en exceptionell samling av rysk konst från 1800-talet av kända konstnärer som Briullov, Repin, Tropinin, Ajvazovskij m.fl.

Vi fortsätter dagen med en Metro-turné och guidas genom de finaste stationerna i Moskvas berömda tunnelbana, som anses vara ett av de vackraste tunnelbanesystemen i världen. Stationerna, som byggdes under Stalins tid, är anmärkningsvärda för sin djärva ornamentik och unika arkitektur. Därefter fritid för egna strövtåg.

Dag 4 – Hemfärd
Frukost. Utcheckning. Transfer till flygplatsen.

Vänligen notera att programmet kan komma att genomföras i annan ordning beroende på besökstider i Kreml-området.
 

 

Sök resa

Visum

Utförliga visuminstruktioner anpassade till resan skickas i samband med bokning.

Informationen nedan gäller för nordiska medborgare om inget annat anges. Vänligen kontakta oss angående föreskrifter och regler för icke-nordiska medborgare.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original (visumet stämplas in i passet)
  • Ifylld visumansökan (fylls i elektroniskt http://visa.kdmid.ru)
  • 1 foto i färg
  • Försäkringsintyg 

 

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder och anser dessa vara ogiltiga.

Krav på foto:

  • 1 foto i färg (ca 35 x 45 mm)
  • skall vara välliknande och av god kvalitet (taget i en fotoautomat/fotoateljé) och inte äldre än 6 månader
  • utan glasögon 
  • taget rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund
  • utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas) 
  • fotot ska klistras fast på ansökan

 

Försäkringsintyg avseende hemförsäkring (s.k. Rysslandsintyg, kopior godkänns) beställs från försäkringsbolaget (det är inget som man vanligtvis har hemma).  Intyget ska vara skrivet på engelska och namn på den försäkrade samt försäkringsperiod (fr.o.m. - t.o.m. datum) framgå. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. 

Visumhandlingarna som inte uppfyller dessa krav accepteras ej och medför därför att handläggningstiden förlängs. Konsulära avdelningen äger rätten att bjuda in en sökande för en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dennes ryska kontakter, partner och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingsperioden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker.