Skip to main content

Gruppresa - Weekend i St Petersburg

Status:
Bokning på förfrågan
Gruppresa - Weekend i St Petersburg

Staden som är lika vacker som den är intressant, ett digert utflyktsprogram väntar dig i Tsarrysslands stolthet och huvudstad. 

Datum 2019:   

15 aug  –  18 aug:  8 545 kr
12 sep  –  15 sep:  8 545 kr
10 okt  –   13 okt:  7 950 kr
​Pris per person baserat på del i dubbelrum

Program i korthet:

​Dag 1 – Avresa med flyg till St Petersburg från Stockholm. Svensktalande guide möter upp på flygplatsen. Kort stadsrundtur och incheckning på hotell. 

Dag 2 –  Frukost. Fortsatt stadsrundtur på förmiddagen. Lunch och därefter guidad visning av Eremitaget

Dag 3 –  Frukost. Utflykt till Peter den Stores sommarpalats (Peterhof) med lunch.* Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg. 

Dag 4 –  Frukost. Ledig förmiddag. Transfer. Hemresa med flyg från St Petersburg vid lunchtid.

 * Förutom på avresor under april och oktober då utflykten går till Katarinapalatset med Bärnstensrummet inkl. guide samt lunch.

Biljetter till opera, balett
Vi ordnar opera- och balettbiljetter till Mariinskij- och Mikhailovskijteatern (teatrarna är normalt stängda mot slutet av juli till mitten av september)

Program - Mariinskij teatern >>

Program - Mikhailovsky teatern >>


 

Sök resa

Detaljerat dagsprogram

Dag 1 – Avresa till St Petersburg
Vi anländer till St Petersburg, där vi möts av vår guide. Direkt från flygplatsen tar guiden oss med på en kortare stadsrundtur. Incheckning på hotell.

Dag 2 – Stadsrundtur och Eremitaget med lunch
Frukost. På förmiddagen fortsätter vi med en stadsrundtur. Vi färdas längs St Petersburgs breda avenyer, passerar huvudgatan Nevskij prospekt och dess vackra byggnader i barock, nyklassisk och empirstil. Vi stannar bland annat till vid världens största ortodoxa kyrka Isakskatedralen, som stod färdig 1858, tog 30 år att bygga och vars gyllene kupol består av 100 kilo guld.

Efter lunch besöker vi det berömda Vinterpalatset och dess världskända konstmuseum Eremitaget. Eremitaget stoltserar med en av världens största och mest imponerande konstsamlingar, som inkluderar verk av bland andra Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Rubens, van Gogh, Matisse, Gaugin, Renoir, Cezanne och Monet. Här finns även den största Rembrandtsamlingen i världen.

Dag 3 – Peter den stores sommarpalats (Peterhof)* med lunch
Frukost. Under den tredje dagen får vi en guidad visning av Peterhof, Peter den stores sommarpalats. Detta överdådiga palats som av vissa kallas Rysslands Versailles är en självklar sevärdhet i St Petersburg.

Peterhof anlades under 1700-talet som ett kungligt sommarresidens av Peter den store, vars mål var att palatset skulle överglänsa de mest berömda kungliga palatsen i Europa och samtidigt symbolisera Rysslands framgång. 

Peterhofs parkanläggning består av trädgårdar i Versaillesstil och är framförallt känd för sina magnifika fontäner, däribland en vattentrappa som omfattar 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. (Peterhof är öppet för allmänheten under maj – september).

Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg.

* Förutom på avresor under april och oktober då utflykten går till Katarinapalatset med Bärnstensrummet inkl. guide samt lunch.

Utflykt till Katarinapalatset istället för Peterhof på avresor under mars och april
Under förmiddagen lämnar vi St Petersburg och reser till Tsarskoje Selo för ett besök i det överdådiga Katarinapalatset, där vi bland annat ser den stora Tronsalen med dess berömda takmålning och bärnstensrummet, som demonterades och försvann under andra världskriget och sedan återskapades efter fotografier.

Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg.

Dag 4 – Hemresa.

Frukost. Ledig förmiddag för egna strövtåg. Utcheckning. Transfer till flygplatsen.

Visum

Utförliga visuminstruktioner anpassade till resan skickas i samband med bokning.

Informationen nedan gäller för nordiska medborgare om inget annat anges. Vänligen kontakta oss angående föreskrifter och regler för icke-nordiska medborgare.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:
- Pass i original (visumet stämplas in i passet)
- Ifylld visumansökan (fylls i elektroniskt http://visa.kdmid.ru)
- 1 foto i färg
- Försäkringsintyg

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder och anser dessa vara ogiltiga.

Krav på foto:
- 1 foto i färg (ca 35 x 45 mm)
- skall vara välliknande och av god kvalitet (taget i en fotoautomat/fotoateljé) och inte äldre än 6 månader
- utan glasögon 
- taget rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund
- utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas) 
- fotot ska klistras fast på ansökan

Försäkringsintyg avseende hemförsäkring (s.k. Rysslandsintyg, kopior godkänns) beställs från försäkringsbolaget (det är inget som man vanligtvis har hemma).  Intyget ska vara skrivet på engelska och namn på den försäkrade samt försäkringsperiod (fr.o.m. - t.o.m. datum) framgå. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. 

Visumhandlingarna som inte uppfyller dessa krav accepteras ej och medför därför att handläggningstiden förlängs. Konsulära avdelningen äger rätten att bjuda in en  sökande för en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dennes ryska kontakter, partner och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingsperioden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker.

Visumprocessen startar tidigast 3 månader innan avresa. Visumhandlingar bör skickas/lämnas in till Östresor senast 3 veckor före avresa.