Skip to main content

Mongoliet på hästrygg

Status:
Bokning på förfrågan
Resa genom Terelj, en del av det enorma Khan Khentii reservatet i Mongoliet.

Under denna resa rider vi genom Terelj, en del av det enorma Khan Khentii reservatet som har varit ett skyddat område sedan 1992.

Parken karakteriseras av stora klippformationer som ligger utspridda över parkens ängar mot en bakgrund av berg täckta av pinjeskogar. Tereljs ängar täckta av Edelweiss och en rad andra vilda blommor är en fröjd för naturälskare. Parken ligger på en genomsnittlig höjd om cirka 1 600 m.ö.h.

Att utforska denna plats på hästrygg är en spektakulär naturupplevelse – närmare naturen än så är det svårt att komma.

Sök resa

Dagsprogram

Förslag på dagsprogram (programmet kan justeras enligt önskemål): 

Dag 1 – Ankomst till Ulan Bator och transfer till hotell. Guidad stadsrundtur där vi bland annat besöker det vackra och aktiva Gandan klostret och det naturhistoriska museet som bland annat har en fascinerande samling av dinosaurieskelett. På kvällen avnjuter vi en middag på en av de finaste restaurangerna i Ulan Bator.

Dag 2 – Efter frukost beger vi oss till nationalparken Terelj, 80 km nordost om Ulan Bator. Vi sadlar upp och rider cirka 10 km in i parken innan vi slår läger för natten.

Dag 3 – Efter en tidig frukost fortsätter vi vår ritt genom den natursköna parken. Efter cirka 17 km når vi Tsagaan Suuliin Garam passaget där vi trötta och hungriga intar en välbehövlig måltid vid vårt tältläger.

Dag 4 – Under denna dag rider vi cirka 17 km genom hänförande landskap och når det högt belägna området Khentii vars bergstoppar når en höjd av 2 800 m.ö.h. Vi väljer den vackraste platsen där vi slår läger över natten.

Dag 5 – Vi rider i riktning mot det buddistiska templet Gunjiin Sum, där vi kombinerar sightseeing med en efterlängtad vila för säte och rygg. I detta tempel vilar drottningen Dondovdorj som blev förgiftad i mitten av 1700-talet.

Dag 6 – Vi påbörjar vår ritt tillbaka mot Terelj. Vi slår läger i det natursköna området kring floden Shivertiin Gol.

Dag 7 – Under resans sjunde dag tar vi oss tillbaka till lägret där vi påbörjade vårt äventyr. Kvällen avslutas med en avskedsfest och en kulinarisk upplevelse i form av en traditionell mongolisk grill, så kallad Khorkhog.

Dag 8 – Vi tar oss tillbaka till Ulan Bator där de som vill får tillfälle till en guidad utflykt till ett palats som tillhörde Bogd Khaan, en tibetansk lama som spelade en viktig politisk och religiös roll i Mongoliet i början av 1900-talet. Palatset omfattar en rad tempel och Bogd Khaans privata bostad. På kvällen avnjuter vi en god middag och en traditionell mongolisk föreställning.

Dag 9 – Hemresa

Resa till Mongoliet

Vi hjälper gärna till med resan till Mongoliet. Välj mellan flyg, transsibiriska järnvägen eller kombinera dessa. Vänligen kontakta oss för prisuppgift.

Visum

Visum till Mongoliet krävs för nordiska medborgare. Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder, vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Följande handlingar krävs för att ansöka om visum:

  • Pass i original. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Mongoliet och innehålla minst 2 tomma sidor
  • Ifylld visumansökan på engelska
  • 1 foto. Fotot ska vara nytaget, välliknande och av god kvalitet 

Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.