Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Motorcykel resa i Gobiöknen

 

Mongoliet är ett av världens största och mest glesbefolkade länder. Landskapet är otroligt varierande och bedårande vackert. Med en yta cirka 3,5 gånger så stor som Sveriges och mindre än 100 mil asfalterade vägar kan Mongoliet bjuda på genuina naturupplevelser i de orörda och vidsträckta landskapen.

Att upptäcka denna vildmark på motorcykel är ett otroligt spännande äventyr. Mongoliets landskap är väldigt variationsrikt och våra motorcykelresor löper genom öken, stäpp och vackra bergsområden.

Vi kör KTM 450EXC eller Yamaha WR250F, en motorcykel som med dess lätta vikt och generösa kraft är som gjord för Mongoliets vildmark.

Vi färdas i grupp med kunniga guider, som är utrustade med satellit-telefoner för användning på avlägsna platser där det inte mobiltelefon har mottagning.

Motorcykel är en extrem sport och våra turer är förlagda till några av de mest avlägsna delarna av landet. Vi har därför ett avtal med Central Mongoliet Airways för helikopterassistans dygnet runt. De kan när som helst mobilisera ett räddningsteam och hitta oss enligt våra GPS-koordinater.

Gobiöknen är för många förknippat med något exotiskt och mystiskt. Få har besökt detta vidsträckta område som sträcker sig mellan Mongoliet och Kina. Området är mycket avlägset och lämpar sig mycket väl för offroad åkning. Under denna resa kör vi på asfalt, packade lervägar, grusvägar och sandområden. Att färdas över detta landskap ger en fantastisk känsla av frihet och vi njuter av spektakulära utsikter längs vår resväg.

Gobiöknen är ett säreget område och skiljer sig delvis från andra öknar. Gobi utgörs inte bara av sanddyner utan har också vidsträckta stäpper, bisarra klippformationer, raviner, berg och skog. Bortsett från ett fåtal byar och små städer som vi passerar på vägen lever de flesta människorna här som nomader och bor i sina karakteristiska kåtor (Ger) och livnär sig på skötsel av kameler, getter och hästar. Förutom att vara ett spännande äventyr bjuder denna resa även på intressanta kulturella erfarenheter och möjligheten att upptäcka ett område som få andra har sett.