Skip to main content

Motorcykel i Gobiöknen

Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Motorcykel resa i Gobiöknen

 

Mongoliet är ett av världens största och mest glesbefolkade länder. Landskapet är otroligt varierande och bedårande vackert. Med en yta cirka 3,5 gånger så stor som Sveriges och mindre än 100 mil asfalterade vägar kan Mongoliet bjuda på genuina naturupplevelser i de orörda och vidsträckta landskapen.

Att upptäcka denna vildmark på motorcykel är ett otroligt spännande äventyr. Mongoliets landskap är väldigt variationsrikt och våra motorcykelresor löper genom öken, stäpp och vackra bergsområden.

Vi kör KTM 450EXC eller Yamaha WR250F, en motorcykel som med dess lätta vikt och generösa kraft är som gjord för Mongoliets vildmark.

Vi färdas i grupp med kunniga guider, som är utrustade med satellit-telefoner för användning på avlägsna platser där det inte mobiltelefon har mottagning.

Motorcykel är en extrem sport och våra turer är förlagda till några av de mest avlägsna delarna av landet. Vi har därför ett avtal med Central Mongoliet Airways för helikopterassistans dygnet runt. De kan när som helst mobilisera ett räddningsteam och hitta oss enligt våra GPS-koordinater.

Gobiöknen är för många förknippat med något exotiskt och mystiskt. Få har besökt detta vidsträckta område som sträcker sig mellan Mongoliet och Kina. Området är mycket avlägset och lämpar sig mycket väl för offroad åkning. Under denna resa kör vi på asfalt, packade lervägar, grusvägar och sandområden. Att färdas över detta landskap ger en fantastisk känsla av frihet och vi njuter av spektakulära utsikter längs vår resväg.

Gobiöknen är ett säreget område och skiljer sig delvis från andra öknar. Gobi utgörs inte bara av sanddyner utan har också vidsträckta stäpper, bisarra klippformationer, raviner, berg och skog. Bortsett från ett fåtal byar och små städer som vi passerar på vägen lever de flesta människorna här som nomader och bor i sina karakteristiska kåtor (Ger) och livnär sig på skötsel av kameler, getter och hästar. Förutom att vara ett spännande äventyr bjuder denna resa även på intressanta kulturella erfarenheter och möjligheten att upptäcka ett område som få andra har sett.

Sök resa

Resfakta

Reslängd: 10 dagar / 9 nätter.
Säsong: juni – september. Avresedatum enligt kundens begäran.
Aktiviteter: Motorcykelåkning och viss vandring.
Deltagare: min 4 personer (vid färre deltagare kontakta oss för pris). Om ni är fler än 4 personer kan avresedatum anpassas efter er begäran.
Generella krav: Motorcykelkörkort och god motorcykelvana. Du bör ha med dig egen hjälm och lämpliga kläder.

Pris per person: fr. 24 500 kr exkl. flyg och hyra av motorcykel.    


I priset ingår:

  • 2 nätter på hotell i Ulan Bator, del i dubbelrum
  • 7 nätter på ger camp
  • Alla transporter enligt program
  • Helpension under hela resan (i Ulan Bator endast frukost)
  • Aktiviteter enligt beskrivning
  • Engelsktalande guide under hela resan
  • Bagagetransport under motorcykelresan
  • Mineralvatten


Tillval:
Hyra av motorcykel (KTM 450EXC eller Yamaha WR250F) och bränsle 995 kr per dag
 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Ulan Bator och transfer till hotellet. På kvällen möter vi besättningen, dvs de som hjälper oss med bagage och stöd under färden, samt känner på de motorcyklar som kommer följa oss åt under resan.

Dag 2 
Vi gör en tidig start och tar oss ur Ulan Bator och ut på vägen som leder söderut till Gobi. Vi färdas genom ett område som bland annat är hem för stenbock, murmeldjur och gott om rovfåglar. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 3 
Vi tar oss genom Mandalgov, och fortsätter över den öppna stäppen i östra Gobi till Tsagaan Suvraga, en fantastisk samling kalstensklippor, som närmast påminner om ett månlandskap. Här tar vi en paus och får tillfälle att ta fina bilder. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 4 
Färden fortsätter till staden Dalanzadgad på en väg där man sällan stöter på någon trafik. Detta är Mongoliet som man föreställer sig - fjärran horisonter, torr stenig jord och en enorm blå himmel. Staden framstår som en hägring och det tar nästan två timmars att nå staden från det att man upptäckt den i horisonten. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 5 
Vi åker in i nationalparken Gobi Gurvansaikhan Uul och tar oss upp i de fantastiskt vackra bergen. Denna nationalpark ligger inklämd mitt i öknen och det är skönt att känna den svala luften när man tar sig upp i bergen. Vi tar en paus från åkandet och vandrar in i Yolyn Am ("gamens mun") och fortsätter sedan västerut längs foten av bergen. I slutet av dagen når vi Khongoryn Els, där enorma sanddyner gränsar till bergkedjan Altai. I denna lika vackra som fascinerande omgivning övernattar vi i de traditionella mongoliska kåtorna.

Dag 6 
Vi lämnar de gyllene sanddynerna bakom oss och kör genom ett vackert bergspass och vidare till den lilla byn Bulgan varifrån vi forsätter den korta biten till Bayanzag, som även kallas Flaming Cliffs för klippornas röda glödande färg. Området är känt för dess stora antal Dinosaurieskelett och det var här som man hittade världens första Dinosaurieägget. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 7 
Denna dag färdas vi nordost genom de vackra distrikten Mandal-Ovoo och Saikhan-Ovoo. Vid en krök av Ongi floden stannar vi till vid ruinerna av två kloster som ligger på vardera sidan av floden. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 8 
Färden fortsätter norrut mot Zorgol Khairkhan, ett dramatiskt bergspass med bisarra klippformationer som skjuter ut mot horisonten. Övernattning i mongoliska kåtor (Ger).

Dag 9 
Under färden tillbaka till Ulan Bator blir landskapet gradvis grönare och mer böljande. Vi passerar nomader som är vanliga även i närheten av den Mongoliska huvudstaden. Övernattning på hotell i Ulan Bator.


Dag 10 
Transfer till flygplatsen.