Skip to main content

Nomadlivet längs Sidenvägen

Status:
Bokning på förfrågan
Nomadlivet längs Sidenvägen

 

Sedan urminnes tider har Sidenvägen lockat människor från olika länder. Nu har du möjlighet att besöka denna unika del av Sidenvägen och återvända till det förflutna i Kirgizistan. 

Vi bekantar oss med landets historia, nomadliv och natur. Under resan besöker vi magnifika historiska platser från 1000-1200 talen, njuter av otroligt vackra bergslandskap och kopplar av på sjön Issyk-Kuls strand. Vi tar del av det lokala livet, kultur och smakar på traktens lokala läckerheter.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst till Bisjkek. Transfer till ett privat gästgiveri. Stadsrundtur på eftermiddagen. Lunch, middag.

Dag 2 - Idag reser vi till den vackra sjön Issyk-Kul belägen på 1600m ö. h. (270km). På vägen besöker vi bl.a. Buranatornet (1000-talet), som är den äldsta minareten i sitt slag i Centralasien. Vi avnjuter en picknicklunch i Boomravinen och fortsätter sedan till petroglyfernas friluftsmuseum där vi ser 6000 år gamla hällristningar. Övernattning på en trevlig gästgiveri. Frukost, lunch, middag.

Dag 3 - Vi färdas vidare till en av Kirgizistans vackraste platser - sjön Song-Köl (270km) där vi njuter av naturen och lär oss om de olika boskapsdjuren typiska för kirgiziska hushåll. Runtom sjön ligger snötäckta berg som når upp till 4000m. En av de mest spännande och minnesvärda upplevelserna för resenärer i Kirgizistan är möjligheten att tillbringa en natt i en jurta på jailoo. Jailoo är betesmarker där tusentals kirgiziska familjer om somrarna fortfarande bor och lever som deras nomadiska förfäder alltid gjort. Vi övernattar i traditionella kirgiziska jurtor (3016m ö. h.). Frukost, lunch, middag.

Dag 4 - Vi lämnar högplatån och reser vidare till staden Naryn i centrala Kirgizistan (160km). Under dagen besöker vi ett kirgiziskt konstgalleri. Vi rundar av vår vistelse i Naryn med en folkloreföreställning (mot tillägg om 750 kr/grupp). Övernattning på ett familjedrivet gästgiveri (1900m ö. h.). Frukost, lunch, middag.

Dag 5 - Vårt nästa resmål är Tash-Rabat (115km/enkelresa). Tash-Rabat fungerade som en karavanseraj, dvs ett historiskt hotell/gästgiveri längs karavanvägar för köpmän och resenärer på väg från Transoxanien till Kashgar. Mot kvällen återvänder till Naryn för övernattning. Frukost, lunch, middag.

Dag 6 - Vi återvänder till Bisjkek (380km). Övernattning på Hostel/hotel. Frukost, lunch, middag.

Dag 7 - Ledig dag i Bisjkek. Övernattning på Hostel/hotel. Frukost, avskedsmiddag.

Dag 8 - Transfer till flygplatsen för hemresa.

Resa till Kirgizistan

Vi hjälper gärna till med resan till Kirgizistan. Vänligen kontakta oss för att få förslag.

Visum


Svenska medborgare behöver ej visum för resa till Kirgizistan och kan stanna visumfritt i landet i upp till 60 dagar. Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.


Pass:
Pass ska vara giltigt minst 90 dagar efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av konsulatet/gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.


Från och med den 4 november 2016 kräver de kirgiziska myndigheterna att samtliga utländska medborgare som reser in i Kirgizistan registrerar sig inom fem dagar efter inresa i landet. Detta krävs även medborgare i länder där viseringsfrihet råder. I fall där inresa ägt rum före den 4 november 2016 krävs ingen registrering om personen i fråga inte stannar längre i landet än 60 dagar. 


Läs mer på UD:s hemsida Reseinformation Kirgizistan>>