Skip to main content

Nomadlivet längs Sidenvägen

Status:
Bokning på förfrågan
Nomadlivet längs Sidenvägen

 

Sedan urminnes tider har Sidenvägen lockat människor från olika länder. Nu har du möjlighet att besöka denna unika del av Sidenvägen och återvända till det förflutna i Kirgizistan. 

Vi bekantar oss med landets historia, nomadliv och natur. Under resan besöker vi magnifika historiska platser från 1000-1200 talen, njuter av otroligt vackra bergslandskap och kopplar av på sjön Issyk-Kuls strand. Vi tar del av det lokala livet, kultur och smakar på traktens lokala läckerheter.

Reseperiod: mitten av juni - september

Pris per person baserat på del i dubbelrum vid minimum:

2 resenärer: fr. 12 950 kr (boende på hotell/familjedrivet gästgiveri/yurta)
2 resenärer: fr. 13 950 kr (boende på hotell/yurta)

​I priset ingår:
- Boende enligt program, del i dubbelrum 
- Privat engelsktalande guide 
- Samtliga transporter enligt program 
- Entréavgifter enligt program 
- Måltider enligt program exkl. dryck (helpension exkl. lunch dag 7)​​

Flygresa tillkommer.

Exempel på boende (paket 12 950 kr):
- Bisjkek - Olive Hotel Bishkek 
- Issyk-Kul - Familjedrivet gästgiveri
- Song-Köl - Boende i yurta
- Naryn - Familjedrivet gästgiveri

Exempel på boende (paket 13 950 kr):
- Bisjkek - Asia Mountains Hotel
- Issyk-Kul - Raduga Hotel
- Song-Köl - Boende i yurta
- Naryn - Khan Tengri Hotel
 

Sök resa

Dagsprogram

​Dag 1 - Ankomst till Bisjkek
Transfer till ett privat gästgiveri eller hotell. Stadsrundtur på eftermiddagen. Lunch, middag.

Dag 2 - Bisjkek - Issyk-Kul
Idag reser vi till den vackra sjön Issyk-Kul belägen på 1600m ö. h. (270km). På vägen besöker vi bl.a. Buranatornet (1000-talet), som är den äldsta minareten i sitt slag i Centralasien. Vi avnjuter en picknicklunch i Boomravinen och fortsätter sedan till petroglyfernas friluftsmuseum där vi ser 6000 år gamla hällristningar. Övernattning på en trevlig gästgiveri eller hotell. Frukost, lunch, middag.

Dag 3 - Song-Köl
Vi färdas vidare till en av Kirgizistans vackraste platser - sjön Song-Köl (270km) där vi njuter av naturen och lär oss om de olika boskapsdjuren typiska för kirgiziska hushåll. Runtom sjön ligger snötäckta berg som når upp till 4000m. En av de mest spännande och minnesvärda upplevelserna för resenärer i Kirgizistan är möjligheten att tillbringa en natt i en jurta på jailoo. Jailoo är betesmarker där tusentals kirgiziska familjer om somrarna fortfarande bor och lever som deras nomadiska förfäder alltid gjort. Vi övernattar i traditionella kirgiziska jurtor (3016m ö. h.). Frukost, lunch, middag.

Dag 4 - Song-Köl - Naryn
Vi lämnar högplatån och reser vidare till staden Naryn i centrala Kirgizistan (160km). Under dagen besöker vi ett kirgiziskt konstgalleri. Vi rundar av vår vistelse i Naryn med en folkloreföreställning (mot tillägg om 750 kr/grupp). Övernattning på ett familjedrivet gästgiveri (1900m ö. h.). Frukost, lunch, middag.

Dag 5 - Naryn - Tash-Rabat - Naryn
Vårt nästa resmål är Tash-Rabat (115km/enkelresa). Tash-Rabat fungerade som en karavanseraj, dvs ett historiskt hotell/gästgiveri längs karavanvägar för köpmän och resenärer på väg från Transoxanien till Kashgar. Mot kvällen återvänder till Naryn för övernattning. Frukost, lunch, middag.

Dag 6 - Tillbaka till Bisjkek
Vi återvänder till Bisjkek (380km). Övernattning på Hostel/hotel. Frukost, lunch, middag.

Dag 7 - Ledig dag i Bisjkek
Övernattning på Hostel/hotel. Frukost, avskedsmiddag.

Dag 8 - Hemresa​​
Transfer till flygplatsen för hemresa.

Resa till Kirgizistan

Vi hjälper gärna till med resan till Kirgizistan. Vänligen kontakta oss för att få förslag.

Visum


Svenska medborgare behöver ej visum för resa till Kirgizistan och kan stanna visumfritt i landet i upp till 60 dagar. Andra föreskrifter kan förekomma för medborgare från andra länder. Vänligen kontakta oss för ytterligare information.

Pass:
Pass ska vara giltigt minst 90 dagar efter visumets förfallodag och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera att passet är helt. Pass som börjat gå sönder godkänns inte av konsulatet/gränsmyndigheter och anses vara ogiltiga.

Från och med den 19 december 2016 behöver svenska medborgare enligt de krigiziska myndigheterna inte registrera sig vid inresa i landet, ifall vistelsen inte överstiger 60 dagar. 

Läs mer på UD:s hemsida Reseinformation Kirgizistan>>