Skip to main content

Från Tbilisi till Batumi

Pris från:11 300:-
Rabatt vid 4 personer eller fler per person: 1500:-
Dagar:8
- 2 nätter i Tbilisi på ett centralt beläget 3* hotell, del i dubbelrum
- 2 natt i Akhaltsikhe på ett 3* hotell, del i dubbelrum
- 1 natt i Kutaisi på privat guest house, del i dubbelrum
- 2 nätter i Batumi på ett 3* hotell, del i dubbelrum inkl. frukost
- Privat transfer till och från flygplatsen
- Privat transport under hela resan enligt program (med luftkonditionering)
- Privat engelsktalande guide under hela resan enligt program
- Måltider enligt program
- Samtliga inträdesavgifter enligt program

Vid önskemål om uppgradering av hotell till 4* / 5* samt flygbiljetter till Georgien från flera orter i Skandinavien, vänligen kontakta oss för prisuppgift.
Boka resa
Vi reser från Tbilisi till Batumi och besöker bland annat Mtskheta, Gori, Uplistsikhe, Vardzia, Borjomi, Tskaltubo och promethius grottan.

 

Dag 1 - Avresa till Tbilisi
Ankomst till Tbilisi och transfer till hotell.

Dag 2 - Tbilisi  
Georgiens huvudstad Tbilisi har en lång och rik historia. Staden grundades på 400-talet och växte snabbt fram som en av de viktigaste städerna i Kaukasus området. Tbilisis betydelse ökade än mer med tiden tack vare dess läge längs sidenvägen. Detta bidrog också till den blandning av kulturer som fortfarande är tydlig i stadens äldre stadsdelar där kyrkor, moskéer och synagogor ligger tätt inpå varandra i en fascinerande blandning. I gamla stan längs Mtkvarifloden kan man även se de för Georgien typiska gamla små trähusen med vackra ornament och snickerier.

Dagens utflykt tar oss på en rundtur i gamla stan, där vi besöker Metekhikyrkan som härstammar från 1100-talet och som ligger vackert på en klippa med utsikt över floden Mtkvari. Vi fortsätter till Narikala-fortet som byggdes av perserna under 300-talet. Vandringen går genom smala gator, längs vilka souvenirbutiker ligger vägg i vägg med butiker som säljer traditionella georgiska mattor och hantverk.

Ledig eftermiddag för egna strövtåg. Frukost, middag.

Dag 3 - Tbilisi - Mtskheta - Gori - Uplistsikhe - Akhaltsikhe
Vi börjar dagens utflykt med att ta oss till staden Mtskheta. De äldsta spåren efter mänskliga bosättningar på denna plats har daterats till 2 000 f.Kr. och Mtskheta fungerade som Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Det var här som kristendomen utropades som statsreligion under 300-talet och stadens klosterkomplex är fortfarande huvudsäte för den georgiska ortodoxa kyrkan. Idag är Mtskheta en pittoresk småstad som ligger vid sammanflödet av floderna Kura och Aragvi.

Resan fortsätter till Gori, som är mest känd som Josef Stalins födelseplats. Här kan man besöka Stalins födelsehem som nu fungerar som ett museum.
Vidare tar vi oss till grottbyn Uplistsikhe som är byggd på den klippiga västra stranden av Mtkvarifloden. Här kan man beskåda tempel och byggnader direkt uthuggna i klipporna, med anor från tidig järnålder till sen medeltid. Grottbyn utmärks av en unik kombination av stilar från olika kulturer samt den parallella förekomsten av hedniska och kristna tempel. Vi avslutar dagen med övernattning i staden Akhaltsikhe. Frukost, middag.

Dag 4 - Akhaltsikhe - Vardzia - Akhaltsikhe
Idag reser vi till den fascinerande grottstaden Vardzia som fullbordades under drottning Tamara (1184-1212). På vägen gör vi ett stopp för foto vid Khertvisi fästningen, en av de äldsta fästningarna i Georgien.

Grottstaden Vardzia bestod av ett stort kloster och mer än 3 000 grottor som fungerade som bostäder och erbjöd skydd mot bland annat mongolerna. Den enda tillgången till grottorna var genom några väl dolda tunnlar nära Mtkvari floden som rinner nedanför staden. Cirka två tredjedelar av staden förstördes under en jordbävning år 1283, men än idag finns 120 stenhus med cirka 400 rum bevarade. Övernattning på hotell i Akhaltsikhe. Frukost, middag.

Dag 5 - Akhaltsikhe - Borjomi - Gelati - Kutaisi
På morgonen reser vi till staden Borjomi. Staden är känd för sitt mineralvatten industri (Georgiens främsta export). Vi gör ett besök i Borjomi parken och sedan fortsätter vi till Imereti provinsen och dess vackra stad Kutaisi.

Kutaisi är Georgiens näst största stad som ligger vid dynerna av Rionifloden omgiven av Imeretibergen och Samgurialislätten. Här har det funnits bosättningar sedan 1300 f.Kr. Vi utforskar Bagratikatedralen och Gelatiklostret som grundades på 1000- respektive 1100-talen. Inne i katedralen beskådar vi dess vackra väggmålningar föreställandes helgon och georgiska monarker. Ett besök här gör det lätt att förstå varför detta område är upptaget på UNESCOs världsarvslista. I Kutaisi övernattar vi på ett familjeägt pensionat.  Frukost, middag.

Dag 6 - Kutaisi - Tskaltubo - Batumi
På morgonen reser vi till den närliggande staden Tskaltubo och besöker Prometheus grottan, en av Georgiens naturliga underverk. Vi får ta del av en vacker upplevelse och får se stalaktiter, stalagmiter, förstenade vattenfall, underjordiska floder och sjöar.

Resan fortsätter vidare till staden Batumi som ligger vackert belägen mellan Svarta Havskusten och de kaukasiska bergen. Dagens Batumi jämförs med bl.a. Barcelona på grund av dess nyskapande arkitektur och livfulla stämning. V utforskar Batumi och ser bland annat gamla stan, Batumi Piazza och Neptuntorget. Övernattning på hotell i Batumi. Frukost, middag.

Dag 7 - Batumi 
Idag får vi tillfälle att strosa runt på egen hand i Batumi. Frukost.

Dag 8 - Hemresa 
Transfer till flygplatsen. Frukost.

Östresor förbehåller sig rätten till ändringar.

Sök resa

Avgångar & priser

Sida 1 av 12

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
1/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
2/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
3/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
4/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
5/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
6/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
7/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
8/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
9/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
10/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
11/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
12/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
13/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
14/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information
15/4Från Tbilisi till BatumiFörfrågan11 300:-Boka på förfråganMer information