Shanghai

Resa till Shanghai

Att besöka Shanghai är som att ta ett steg in i framtiden med dess glimrande och futuristiska skyskrapor. Shanghai har under de senaste decennierna genomgått en enorm utveckling och är idag en av världens stora ekonomiska och finansiella centrum.  I detta ”Asiens Manhattan” finner man dock även en mycket rik och intressant historia, vilket återspeglas i stadens äldre kvarter. Shanghai har sedan 1800-talet präglats av brittiska, franska och amerikanska influenser. Detta gör att staden vilar på en mix av det moderna och det traditionella, det västerländska och det orientaliska. Denna sammanflätning av olika seder, traditioner och kulturer formar Shanghai, ger staden dess särprägel och gör ett besök hit till en verkligt unik upplevelse.

Utflykter i Shanghai

I priset ingår:

  • Privat engelsktalande guide
  • Privat transport
  • Entréavgifter enligt program

 

 

 Halvdagsutflykt (priser per person) 1 pers 2-5 pers 6-9 pers
 Gamla stan & Yu Garden 1 450 kr 880 kr 565 kr

 

 Heldagsutflykt (priser per person) 1 pers 2-5 pers 6-9 pers
 Yu Garden, Jade Buddha Temple, Bund & Oriental Parl Tower 2 250 kr 1 400 kr 950 kr
 Yu Garden, City Planning Hall, Shanghai Museum, Bund & 1 tim Huangpu

River Cruise

2 325 kr 1 470 kr 995 kr
 Gamla stan, Yu Garden, Bund, Oriental Parl Tower & kvällsföreställning

Shanghai Acrobatic show

2 650 kr 1 750 kr 1 250 kr
 Utflykt till Zhujiajiao Water Town & walking at Tianzifang 3 090 kr 1 750 kr 1 270 kr
 Utflykt till Zhouzhuang Water Town 3 250 kr 1 820 kr 1 300 kr
 Utflykt till Suzhou inkl. Master-of-Nets Garden, kryssning på Grand  Canal &  besök på Panmen Gate 3 470 kr 1 995 kr 1 400 kr
 Utflykt till Wuzhen 4 100 kr 2 880 kr 2 150 kr

Programförslag

Dag 1
Incheckning på hotell.

Dag 2
Efter frukost börjar vi dagen med att besöka det 468 meter höga Oriental Pearl Tower, som utgör en av stadens främsta symboler. Vi tar oss högst upp till det så kallade Space Module, varifrån vi njuter av en spektakulär vy över denna mäktiga stad. För dem som vill finns även möjlighet att besöka några av de utställningar som finns på de andra våningarna.

Vi fortsätter till Yuyuan garden (även kallat Yu Garden), som räknas som den vackraste trädgården i Shanghai området. Parken är anlagd i typisk kinesisk stil och blev 1982 ett nationellt monument.

Från parken tar vi oss vidare till närliggande City God Temple som utgör kärnan i det gamla Shanghai. Idag omfattar City God Temple inte bara det stora tempelkomplexet, utan även det traditionella handelsdistriktet som omger templet. Vi promenerar bland de hundratals butikerna – vissa av oss passar på att förhandla och göra kap, medan andra nöjer sig med att se sig omkring och ta in speciella stämningen.

På eftermiddagen stiger vi ombord ett fartyg som tar oss på en timmes kryssning längs floden Huangpu, en biflod till den mäktiga Yangtse-floden. Huangpu-floden delar staden på mitten och erbjuder ett perfekt sätt att betrakta Shanghai i dess fulla majestät. Längs västra stranden går paradgatan The Bund, kantad av stora bankpalats från kolonialtiden, som tillsammans med Oriental Pearl Tower utgör Shanghais främsta symboler.

Dag 3
Dagens första utflykt tar oss till Dongtai Road Antiques Market, en blomstrande lokal antikvitetsmarknad. Den gamla marknaden är intressant i sig och symboliserar en annan del av Shanghai jämfört med den futuristiska stadskärnan. Ett besök på denna marknad utgör ett perfekt tillfälle att hitta souvenirer till överkomliga priser.

Vi fortsätter till Zhujiajiao, en by byggd på vatten som närmast kan liknas vid ett slags kinesiskt Venedig i miniatyr. Byn bildades omkring 1 700 år sedan och här har arkeologiska fynd påträffats som sträcker sig 5 000 år tillbaka. De gamla husen, pittoreska stenbroarna och otaliga vattenvägarna skapar en unik stämning. Vi utforskar detta speciella område på bästa sätt genom att ta en båttur där vi själva väljer var vi vill stanna till.

Vi tar oss sedan tillbaka till Shanghais centrala delar, för att på kvällen avnjuta en föreställning i akrobatik. Den? berömda Shanghai akrobaterna har uppträtt världen runt och deras koreograferade rörelser och gravitationstrotsande konster utgör den förmodligen mest populära kvällsunderhållning för turister i Shanghai.

Dag 4
Frukost. Utcheckning från hotell.

Kontakta oss

Adress:
Östresor
Kungsholmsgatan 14

112 27 Stockholm