Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Transsibiriska järnvägen på egen hand

Här hittar du allmän information om transsibiriska järnvägen med exempel på stopp längs vägen, tågpriser och tider mm.

Den transsibiriska järnvägen bjuder på en fantastisk äventyrsresa längs världens längsta järnväg.

Östresor skräddarsyr med glädje din resa längs transsibiriska järnvägen enligt dina önskemål. Vi ordnar bland annat biljetter, hotell, visum samt aktiviteter i de olika länderna. För mer tips och inspiration se separata flikar i menyn ovan. I menyn till vänster under fliken Transsibiriska på egen hand finner du information om priser och arrangemang i Ryssland, Mongoliet och Kina.  Är du intresserad av att resa i grupp besök Gruppresor längs transsibiriska järnvägen. 

Den transsibiriska järnvägen byggdes mellan 1891 och 1916 för att möjliggöra transporter genom Ryssland och sträcker sig mellan Moskva och den ryska hamnstaden Vladivostok, som ligger vid Stillahavskusten. Järnvägen som är världens längsta, har idag förutom huvudlinjen även två förgreningar som går söderut med Beijing som slutdestination och en förgrening som går norr om huvudlinjen.

Järnvägens samtliga sträckningar utgår ifrån Moskva och löper länge enligt samma färdväg. Den transsibiriska järnvägengår genom Sibirien till Vladivostok, är totalt cirka 930 mil lång och dess färd tar 7 dagar.

Den transmongoliska järnvägen följer huvudlinjen fram till Ulan-Ude varefter den viker av söderut genom Mongoliet samt Gobiöknen på sin väg till Beijing i Kina. Denna rutt är cirka 790 mil lång och tar 6 dagar att färdas.

Den transmanchuriska järnvägen viker av vid Chita i sydostlig rikting genom Manchuriet till Beijing. Denna rutt är cirka 900 mil lång och tar 7 dagar att färdas.

Det rekommenderas att göra stopp under resan för att ta del av de många sevärdheter och upplevelser som kantar resvägen. Valet mellan de tre järnvägarna bör styras av vilka stopp man helst vill göra. Oavsett vilken sträcka man väljer åker man först igenom stora delar av Ryssland och passerar bland annat Uralbergen som avgränsar Europa från Asien samt Bajkalsjön, världens största och djupaste sötvattensjö.

Väljer man att fortsätta med den transibiriska järnvägen passerar man igenom det omtalade Sibirien och får ta del av denna unika vildmark. Mycket intressant är också staden Vladivostok och det är få svenskar som förknippar Ryssland med Stillahavskusten. Härifrån går färjor till Japan året runt.

Den Transmongoliska järnvägen bjuder på bedårande utsikter i Gobiöknen. De som väljer att göra ett stopp i Mongoliet har möjligheten att utforska huvudstaden Ulan Bator eller att åka ut till en camp och få ta del av den vackra naturen och det genuina nomadlivet. Nästan hälften av befolkningen lever fortfarande som nomader och livnär sig av boskapsskötsel.

Väljer man den Transmanchuriska järnvägen färdas man genom Manchuriet på sin väg till Beijing. Manchuriet är ett vidsträckt landskap som idag är fördelat mellan Ryssland, Mongoliet och Kina. Denna region har spelat en mycket viktig roll i Kinas historia, det var bland annat här som den nuvarande folkrepubliken Kina bildades.

Oavsett vilken färdväg man väljer så bjuder resan på ett vidunderligt landskap och ett oförglömligt äventyr.