Pris från:6 900:-
Dagar:5
- 4 nätter på 3*/4* hotell/boutiquepensionat av hög standard i centrala Sibiu
- transfer från och till Sibius internationella flygplats i modern och bekväm minibuss
- utflykt till Brasov och Draculas Slott
- guide enligt programmet ovan (i Sibiu, Brasov och på Draculas Slott)
- entré och exklusiv guidad tur på Draculas Slott
- entré till Svarta kyrkan i Brasov
- alla frukostar förutom dag 1
- välkomstmiddag

Priset inkluderar inte:
- Flygresa (kontakta oss för prisförslag)
- Dricks, dryck och personliga utgifter
- Egna aktiviteter och inköp, samt enkelrumstillägg
- Andra måltider som inte ingår enligt program
Boka resa
Resa Transsylvanien på 5 dagar med Sibiu, Alba Lulia, Brasov, Sighisoara och Draculas Slott

 

I skärningen mellan Centraleuropa, Balkan och Östeuropa ligger Rumänien, ett av Europas minst utforskade länder. Genuina miljöer och bildsköna omgivningar karakteriserar detta land, som bland annat stoltserar med floden Donaus delta, milsvid svarta havskust och det fantastiska Transsylvanien.

Nuvarande Rumänien var länge en del av Romarriket och efter Romarrikets fall blev landet hem för diverse folkvandringsstammar. Under medeltiden bildades två rumänska stater: Moldova och Valakiet. Från 1500-talet styrdes större delen av det som idag är Rumänien av det Osmanska riket och landet återfick sin självständighet först 1878.
Efter första världskriget befann sig landet på de segrandes sida och fick Transsylvanien som krigsbyte av det uppstyckade ungerska kungariket. Efter andra världskriget blev Rumänien en del av östblocket som en kommunistisk enpartistat. Den totalitära diktaturen föll under Rumänska revolutionen 1989. Rumänien har sedan dess genomgått långtgående reformer och blev medlem i EU 2007.

Transsylvanien
Sagolik vacker och orörd natur, ståtliga slott och medeltidsstäder omgivna av murar och djupa vallgravar ger Transsylvanien dess unika och mytiska karaktär. Området kombinerar en spännande historia med en storslagen natur.

Under 1100-talet ingick Transsylvanien i den ungerska monarkin, som ville säkra och utveckla provinsen. Nybyggare från västra Tyskland erbjöds att bryta mark mot långtgående förmåner och självständighet. Ungern ville på så sätt säkra regionen mot tatariska och osmanska anfall. Landskapets sju befästa städer blev viktiga handelscentra med tysk prägel och gav upphov till landskapets tyska namn, Siebenbürgen, det vill säga ”de sju borgarna”.

Sibiu
Medeltidstaden Sibiu ligger omsvept av berg i Transsylvanien. Staden som på tyska kallas Hermannstadt har länge varit centrum för Rumäniens tyska minoritet och ingår i det så kallade Siebenbürgen.

Sibiu är en väldigt vacker, charmig och välbevarad stad och utsågs 2007 till Europas kulturhuvudstad. Ett stort antal kulturminnesmärken, en mångfald av museer och olika konstnärliga attraktioner utgör hörnstenarna i stadens kulturella profil.

Sighisoara
Sighisoara ingår i det så kallade Siebenbürgen och är ett enastående exempel på en liten befäst stad i gränsområdet mellan Central- och Östeuropa. Sighisoara är en av de vackraste och mest välbevarade medeltida städerna i Europa. Den gamla stadskärnan är en kulturhistorisk skatt med sina nio torn, kullerstensgator, välbevarade byggnader och utsmyckade kyrkor. Detta är också födelseplatsen för furste Vlad Tepes, även känd som Dracula. Staden är sedan 1999 är upptagen på UNESCO:s världsarvslista.