Skip to main content

Åk stridsvagn i Ukraina

Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Åk med en av röda armens stridsvagnar

 

Pris per person: Pris till förfrågan

I priset ingår:

  • 30 minuters åktid med valfritt stridsfordon
  • Erfarna instruktörer
  • Luftkonditionerad transport
  • Kaffe och diplom

Lunch ingår ej. Vi stannar till vid ett trevligt kafé på hemvägen där lunch kan köpas för cirka 50 kr/person. 

Avresedatum: året runt enligt kundens begäran. Se aktuella datum för mindre gruppresor längs ner på sidan.
Avreseort: Kiev. Utflykten börjar kl. 09.00 på morgonen, eller enligt överenskommelse.
Åldersgräns: 16 år.
Klädsel: Bekväm klädsel och skor. Det finns möjlighet att mot tillägg hyra uniform från andra världskriget (röda armén eller tysk uniform).

Sök resa

Program

Ta tillfället i akt och prova på att åka stridsvagn på en utmanande terrängbana. Följ med till denna anläggning för militär utrustning från Sovjettiden och upplev röda armens militärfordon och vapen på nära håll.

Välj mellan att åka stridsvagnen MT-LB eller skyttefordonet BTR-60 (för mer information se faktarutorna nedan).
Vi möts upp av en guide som visar oss runt bland ryska militärfordon och vapen. Efter rundvisningen är det dags att inställa sig för tjänstgöring. Guiden går igenom säkerhetsregler samt instruktioner inför körningen. Du bekantas med fordonet och dess specifika egenskaper.

Efter genomgången är det dags att ge sig ut och uppleva den otroliga känslan av att forcera hinder på terrängbanan. Med en ex- arméofficer som förare får man känna på dessa fordons fulla kapacitet.

Det finns även möjlighet att mot extra avgift pröva på att färdas i ett antal andra militärfordon, tex: bepansrade spaningsfordon, fordon för raketartillerisystem, militära lastbilar etc.

MT-LB är en pansarbandvagn som utvecklades under 1960-talet i Sovjetunionen. MT-LB fick stor spridning och används fortfarande i flera länder världen över. I Sverige, som köpte in denna pansarvagn under 90-talet, gick den under benämningen Pbv 401. 

BTR-60 är ett skyttefordon som utvecklades av Sovjetunionen under 1950-talet i syfte att mekanisera det sovjetiska infanteriet. Fordonet är bepansrat och fullt amfibiekapabelt och drivs i vattnet av en jetstråle