Skicka bokningsförfrågan

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Formulär
Vandring i Tusheti och Khevsureti med Tbilisi, bergsprovinser Tusheti och Khevsureti, Signagi, Telavi,  Mtskheta.

Att vandra i Georgien är ett perfekt sätt att uppleva den hänförande natur som detta land har att bjuda på. Georgiens bergiga landskap är dramatiskt och vackert. De kaukasiska bergen sträcker sig över stora delar av landet och vi når de mest avlägsna och svårtillgängliga bergsområdena. Vi vandrar igenom den vackra och fascinerande bergsprovinsen Tusheti, som ligger på de norra sluttningarna av det Stora Kaukasus. I denna region, som få turister besökt på grund av dess avlägsna läge, är naturen lika storslagen som den är mäktig. Till följd av de svåra väderförhållandena under vintern lämnar majoriteten av lokalbefolkningen de högst belägna byarna och flyttar ner till de närliggande dalarna. Under våren återvänder de till sina hem där de huvudsakligen lever av boskapsskötsel och osttillverkning. Tusheti fängslar sina besökare med sitt spektakulära landskap, där täta skogar, alpina ängar och snötäckta berg ligger harmoniskt intill varandra.

Under vår vandring passerar vi djupa dalgångar med skogsbeklädda sluttningar och tar oss upp till högt belägna punkter varifrån vi beundrar den spektakulära utsikten. Vår vandringsled tar oss även förbi medeltida byar, vars livsrytm och pittoreska stenarkitektur är som hämtad från en svunnen tid.

Vi övernattar i byar som vi passerar eller i tält ute i det fria. Det mesta av vår utrustning bärs av hästar och vi vandrar med lätt packning.

Resplanen innebär vanligen mellan 4 till 8 timmars vandring per dag. Vandringen sker på leder, stigar och ibland tar vi oss över bergspass och sluttande terräng. Även om vi generellt inte vandrar i svår terräng är det viktigt att vara i god fysisk form och ha vana av att promenera/vandra längre sträckor.